Това заяви пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.  Изказването му

...
Това заяви пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.  Изказването му
Коментари Харесай

Борисов обеща ПП-ДБ да платят горчива цена, ако се сдружат с БСП ...

Това съобщи пред публицисти водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

 

Изказването му е на фона на опитите в Столичния общински съвет да бъде образувано болшинство. Първа политическа мощ в СОС са ПП-ДБ-Спаси София, само че групата не разполага с задоволително общински съветници независимо. 

 

Въпросът от кое място ПП-ДБ-Спаси София ще търсят поддръжка е значим. Вчера Борис Бонев загатна, че в ГЕРБ има доста градивни хора, само че “партийните повели ” на всички партии им пречат да работят дружно за общината. Същевременно уточни, че даже “Възраждане ” имат сходни цели с ПП-ДБ-Спаси София. Обеща обаче националната “сглобка ” да не се повтаря на локално равнище. 

 

Вчера от Националния съвет на “Да, България ” показаха, че е взето решение в цялата страна общинските съветници на ПП-ДБ да се разграничат от “Възраждане ” и оповестиха всеобщ протест. 

 

Утре имам среща с европейските посланици и този въпрос ще им го слага. ПП-ДБ, Възраждане и Българска социалистическа партия внезапно си късат ризите, че чак до март би трябвало да стои дерогацията ”, разяснява още Борисов.

 

Лидерът на ГЕРБ съобщи още, че партията няма да поддържа бюджета в този му тип. План-сметката за следващата година е обект на рецензии на редица икономисти. Борисов рикани финансовият министър да преработи плана преди първото четене, с цел да не се постанова ГЕРБ да гласоподава " срещу ".

 

ГЕРБ и Движение за права и свободи - партиите, подкрепящи държавното управление, към този момент сложиха условия, с цел да дадат зелена светлина на бюджета за следващата година - категорично да бъде написано кои тъкмо инфраструктурни планове за кои общини ще бъдат финансирани. От ПП-ДБ разясниха, че са склонни на взаимни отстъпки свързани с бюджета, само че в случай че те не засягат главните му цели. 

 

" Има какво да се направи - и за инфраструктурните планове, и за общините. За всички общини би трябвало да се откри механизъм да бъдат подкрепени. Така че диалогът не е дали желаеме да се даде единствено на нашите общини, или на Движение за права и свободи, или на тях, а да се вкара в бюджета за всички общини, тъй че хората по райони да бъдат удовлетворени ”, разяснява Борисов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР